YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Soğan soslu antrikot
6 parça antrikot Soğan sos için:
1 kg. soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
1 adet kesme şeker
1 çay bardağı sirke
Tuz
Soğanları sekiz parçaya bölüp zeytinyağında hafifçe soteleyin. Üzerine salçaları, kesme şekeri ve tuzu ilave edip bir-iki dakika kavurun. Sirke ekleyip 15 dakika pişirin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya sıvı yağ koyup antrikotları önlü arkalı pişirin. Servis tabağına alıp soğan sosla birlikte servis yapın.

Kestaneli pilav
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz ve tarçın
100 gr. kestane
2.5 su bardağı su
Kestaneleri suda haşlayıp kabuklarını soyun. Pirinci ve soğanı tereyağında beş dakika kavurun. Üzerine tarçın ve tuz ilave edip suyunu koyun ve 20 dakika kadar pişirin. Üzerine kestaneleri ilave edin. Beş dakika daha birlikte pişirin.

Hurmalı şekerpare
250 gr. tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1'er çay bardağı irmik
1 çay bardağı toz fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
13 çorba kaşığı un Üzeri için:
Hurma
1 adet yumurta sarısı Şerbeti için:
4,5 su bardağı su
4,5 su bardağı toz şeker
1/2 limon
Tereyağı ve yumurtayı karıştırın. Pudra şekeri, irmik, fındık, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Çekirdekleri çıkarılmış hurmaları ortalarına yerleştirip 180 derece fırında pişirin. Su, şeker ve limonu 10 dakika kaynatın. Ilık
tatlının üzerine ılık şerbeti dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.