YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Zerdeçallı tavuk pilav
1 tavuk göğüs eti
3 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı zerdeçal
Tuz
Tavuk etini haşlayıp didikleyin. Tavuk suyunu da süzüp bekletin. Bir tencerede tereyağını eritin. Doğranmış soğanları ve dolma fıstıkları ekleyip kavurun. Daha sonra pirinç ve zerdeçalı da ilave edip karıştırın. Dört su bardağı tavuk suyunu ve didiklenmiş tavuk parçalarını içine döküp pilavı 25 dakika kadar pişirip ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Sıcak servis yapın

Pekmez bastı
200 gr. tereyağı
200 gr. un
1 su bardağı pekmez
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı süt
Unu, tereyağında yaklaşık 10 dakika kadar kavurup üzerine pekmez ve sütü dökün. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Servis kabına döküp bastıra bastıra yerleştirin. Kare şeklinde kesip fındıkla süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.