YAZARA MAİL GÖNDER Etli gözleme

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
350 gr. kuşbaşı et
10 adet yufka
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 demet maydanoz
2 dal taze soğan
1 yumurta

Etleri çok ufak doğrayıp kendi suyu ile pişirin. Üzerine kıyılmış taze soğanı, maydanozu ve tereyağını ekleyip karıştırın. Ilınınca çırpılmış yumurtayı ekleyin. Yufkaları yağlayıp üzerine iç harçtan koyun ve dilediğiniz gibi katlayın. Yağsız tavada iki yüzünü de pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

Portakallı kereviz çorbası

MALZEMELER
2 adet kereviz
2 adet portakal
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
6 su bardağı su
Tuz

Suyu kaynatın. Üzerine pirinci ve küp doğranmış kerevizleri koyup kısık ateşte, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Portakalları sıkıp suyunu çorbaya ekleyin ve iki dakika kaynatın. Ezilmiş sarımsakları tereyağında kavurup çorbaya ekleyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.