YAZARA MAİL GÖNDER Zeytinli sarma

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
* 2 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 paket kabarma tozu
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* 1/2 limon suyu
* 100 gr. tereyağı
* 1 kaşık yoğurt
* 1 yumurta
* 100 gr. zeytin ezmesi

Un, şeker, yumurta, yoğurt, kabartma tozu ve yağı yoğurun. Karbonatı limonla köpürtüp ekleyin ve hemen karıştırın. Hamuru açın, üzerine zeytin ezmesini sürün. Rulo yapıp dilimlere kesin. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.

Cevizli bulgurlu pazı sarması
MALZEMELER
*500 gr. pazı yaprağı
* 1 çay bardağı ceviz içi
* 2 adet soğan
* 1 demet taze nane
* 1 demet maydanoz
* 1 demet dereotu
* 9 çorba kaşığı bulgur
* 2 diş sarımsak
* Tuz
* Karabiber

Pazı yapraklarını beş dakika kaynatıp suyunu sıkın. Rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış yeşillikleri, bulguru, dövülmüş cevizi ve baharatları karıştırın. Pazı yapraklarına harçtan koyup sarın. Üzerine çok az su ekleyerek 15 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.