YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Çekirdekli börek
3 su bardağı un
1 çay kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
İçi için:
1 adet soğan
5 çorba kaşığı ay çekirdeği
5 çorba kaşığı lor peyniri
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Hamur için verilen malzemeleri yoğurup 15 dakika dinlendirin. Hamurdan altı adet beze yapıp unlanmış zeminde açın. Yağlanmış tepsiye üç adet hamuru, aralarına sıvı yağ sürerek koyun. Soğan ve biberleri doğrayın. Peynir, salça, ay çekirdeği ve tereyağıyla karıştırıp hamurun üzerine yayın. Kalan hamurları da, aralarına yağ sürerek peynirlerin üzerine döşeyin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çekirdek serpin. 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Pastırmalı çılbır
6-7 dilim pastırma
5-6 adet yumurta
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
2 diş dövülmüş sarımsak
Tuz
Suyu bir tencereye alın. Kaynayan suyun içine sirke ve tuz ekleyin. Yumurtaları teker teker suyun içine kırın. Yumurtaların beyazı pişmeye başlayınca bir kevgir yardımıyla alıp servis tabağına yerleştirin. Pastırma dilimlerini tereyağında biraz kavurup yumurtanın üzerine yerleştirin. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.