YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Etli sebzeli pilav
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı et suyu
400 gr. dana kuşbaşı et
1 adet kabak
1 adet patlıcan
3 adet kırmızı biber
3 adet domates
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
Patlıcanları ve kabakları soyup küp şeklinde doğrayın. Sebzeleri kızgın yağda ayrı ayrı kızartın. Doğranmış kırmızı biberleri ve soğanları da kızartın. Eti, beş su bardağı suda haşlayıp süzün, suyunu bir kenara alın. Etleri kuşbaşı doğrayın. Pirinçleri tereyağında kavurun. Üzerine kuşbaşı doğradığınız etleri ekleyip iki su bardağı et suyunu koyun. Kızartılmış sebzeleri de üzerine ekleyip karıştırın ve pişmeye bırakın. Pilavı 10 dakika kadar demlendirip servis yapın.

İncirli roka salatası
1 demet roka
3 çorba kaşığı nar ekşisi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
5 adet kuru incir
5 dal tere
5 dal maydanoz
50 gr. tulum peyniri
5 adet ceviz
Roka, tere ve maydanozu yıkayıp zeytinyağı ve nar ekşisiyle harmanlayın. Peynir ve kıyılmış cevizi karıştırıp top haline getirin. Servis tabağına alıp üzerlerini rokalı karışımla kaplayın. Dilimlenmiş kuru incirleri üzerine serpiştirin. Kırmızı biber ya da domatesle renklendirip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.