Kıyma, rendelenmiş domates, ince ince kıyılmış sivri biber, dövülmüş sarımsak ve rendelenmiş soğanı yoğurup lahmacunun iç harcını hazırlayın. Lavaş ekmeklerinin üzerine bu harcı paylaştırın. Su ve sıvı yağı karıştırıp üzerine gezdirin. 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
4 adet lavaş ekmeği
1 adet soğan
3 adet domates
250 gr. kıyma
4 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
6 dal maydanoz
SOĞAN KEBABI
Soğanların kabuklarını soymadan ikiye bölüp üzerine zeytinyağı gezdirin. Kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları yoğurup köfteler hazırlayın. Soğan ve köfteleri tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında bir saat pişirin.
MALZEMELER
1 kg. kuru soğan
600 gr. kıyma
2 adet soğan
3 diş sarımsak
1 kg. kuru soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Kimyon, tuz