YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Badem ezmeli milföy
4 adet milföy hamuru
3-4 farklı renkte gıda boyası
1 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı toz badem
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 çay bardağı süt
Oda sıcaklığındaki milföylerden küçük bir kurabiye kalıbı ile parçalar kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Gıda boyalarını yumurta akıyla sulandırıp milföylerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10 dakika pişirin. Toz bademi pudra şekeri ve sütle karıştırıp macun kıvamına getirin. Milföylerin yarısını ters olarak servis tabağına alın. Üzerlerine bademli karışımdan koyun. Kalan milföyleri üzerine kapatıp servis yapın.

Sebzeli omlet
4 adet yumurta akı
1 adet taze soğan
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kırmızı dolmalık biber
Taze soğan, maydanoz ve kırmızı biberi doğrayın. Yumurta aklarını tuzla çırpıp sebzelerin üzerine ekleyi. Tereyağını bir tavada eritin, yumurtalı karışımı üzerine döküp pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.