Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Pancarlı kuzu kapama
400 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
2 adet pancar
2 adet patates
1 adet havuç
300 gr. ıspanak
1 çorba kaşığı tereyağı
Kuşbaşı doğranmış etleri tereyağında kavurun. Rendelenmiş soğanı ve küp küp doğranmış sebzeleri ekleyin. Bir su bardağı sıcak su koyup kaynamaya bırakın. Yarım saat kadar kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Doğranmış ıspanak yapraklarını ilave edin. Havuçlar pişinceye kadar ateşte tutun.

Ballı acılı portakal suyu
3 adet portakal
1 adet limon
1 çorba kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı zencefil
2 çorba kaşığı bal
Bal, zencefil ve pul biberi bir kabın içinde macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Limon suyu ve taze sıkılmış portakal suyunu ekleyin. Bardaklara aktarıp portakal dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA