YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Peynirli milföy çubukları
6 parça milföy hamuru
200 gr. lor peyniri
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
3 dal dereotu
Kırmızı pulbiber
Nane
Milföylerin üzerine un serpin ve her bir kareyi açıp dikdörtgen şekline getirin. Ortasından ikiye bölüp ince uzun çubuklar elde edin. Peyniri ezip, içine yumurta, dereotu, nane ve baharatları da ekleyip karıştırın. Bu harcı hamurların kenar kısmına koyup, rulo yapıp burgu şekli verin. Fırında 35 dakika pişirin.

Etli bulgur pilavı
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
300 gr. kuzu gerdan
2 adet soğan
1 adet defne yaprağı
3 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Tencereye iki su bardağı su, defneyaprağı ve bir adet soğan koyun. Gerdanı bütün olarak ekleyin ve 40 dakika kısık ateşte, suyunu çekinceye kadar pişirin. Başka bir tencerede tereyağını eritip rendelenmiş soğanı kavurun. Bulguru ekleyip kavurmaya devam edin. Üç su bardağı kaynar su koyup pişmeye bırakın. Tuz ve biberini ekleyin, pişen gerdanı da birkaç parçaya bölüp pilavın üzerine koyun ve beş dakika daha pişirin. 10 dakika kadar demlendirip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.