YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Etli kuru kayısı yahnisi
100 gr. kuru kayısı
200 gr. kuzu kuşbaşı
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
3 çorba kaşığı limon suyu
Kuru kayısıları bir kabın içine koyup üzerine iki su bardağı su ekleyin. Kayısılar yumuşayana kadar 20 dakika bekletin. Öte yandan kuşbaşı etleri kavurup kendi suyu ile 15 dakika kadar pişmeye bırakın. Daha sonra üzerine tereyağını, dövülmüş sarımsakları, doğranmış soğanı, suda şişmiş olan kayısıları ve biraz sıcak su ekleyin. Yahniyi 25 dakika sonra ocaktan alın.

Çay kurabiyesi
1 çay bardağı yoğurt
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
2.5 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı susam
2.5 çay bardağı şeker
Yumurtanın bir tanesinin akını ayırıp kalanını kabın içine kırın. Üzerine yoğurt, tereyağı ve unu ekleyip yoğurun. Son olarak kabartma tozu ekleyip yumuşak bir hamur yapın ve 15 dakika dinlendirin. Daha sonra hamurdan yuvarlaklar yapın ve önce yumurta akına sonra şekere ve susama bulayarak tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.