YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Buharda karışık sebze
3 adet kırmızı biber
200 gr. brokoli
200 gr. Brüksel lahanası
3 diş sarımsak
2 adet havuç
1 adet kabak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Öncelikle
kırmızı biber, brokoli, Brüksel lahanası, havuç kabak ve sarımsakları aynı incelikte, uzun uzun doğrayın. Bir tencereye bir su bardağı su koyun. Üzerine sebzeleri yerleştirip kapağını sıkıca kapatın. Bu sebzeleri az suda kendi buharıyla, yaklaşık 20 dakikada kısık ateşte pişirin. Sebzeler piştikten sonra bir servis tabağına alın. Sebzelerin üzerine zeytinyağı gezdirip servis yapın.

Balkabaklı börek
4 adet yufka
4 büyük dilim balkabağı
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Kabakları rendeleyin, toz şekeri ekleyerek harmanlayın. Su, yumurta, süt ve yağı bir kapta çırpın. Yufkaları, aralarına sulu karışımdan sürerek üst üste koyun. Kabaklı karışımı üstüne yayıp rulo yapın, dilimleyip tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişirin. Sıcakken üzerine pudra şekeri serpip soğumaya bırakın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.