YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kremalı ayva
3 adet ayva
1 su bardağı şeker
3 adet muz
Muhallebi için:
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı buğday nişastası
5 çorba kaşığı şeker
2 paket vanilya
1 yumurta sarısı
Ayvaları üç parmak eninde kesip fırın tepsisine dizin. Üzerine şekeri döküp 200 derecede 35 dakika pişirin. Muhallebiyi yapmak için; yumurta sarısı, süt ve şekeri çırpın. Nişasta ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp, içine vanilyayı ekleyip karıştırın. Muhallebi biraz ılınınca içine rendelenmiş muzları ekleyin. Kaselere bir kat ayva, bir kat muhallebi olacak şekilde dizin. Üzerine fıstık ve pudra şekeri serpip servis yapın.

Pastırmalı salma pilav
1 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı su
1 adet soğan
6 dilim pastırma
1 adet havuç
1 tutam şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
Rendelenmiş soğan ve ikiye bölünmüş havucun üzerine biraz su ilave edip kaynatın. Kaynayan sudan havuçları alıp şeker, tuz ve pirinci koyun. Ara sıra karıştırarak 20 dakika pişirin. Suyu azalırsa biraz su ilave edin. (Bildiğimiz pilavdan biraz daha sulu ve lapamsı olması lazım.) Üzerine az pişmiş pastırmayla sıcak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.