YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Zeytinyağlı soğan kavurma
4 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı salça
1/2 limon suyu
2 adet haşlanmış patates
1 demet maydanoz
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp tuz ve şekeri ekleyerek zeytinyağında beş dakika kadar kavurun. Soğanlar biraz yumuşayınca salça ve çok az su ekleyip sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Haşlanmış patatesleri servis tabağına dizip üzerini soğan kavurmasıyla kaplayın. Tabağı, kıyılmış maydanozla süsleyin.

Pastırmalı tarhana
5 dilim pastırma
5 çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
6 su bardağı su
5 dilim pastırma
Sarımsağı tereyağında beş dakika kavurun. Üzerine salçayı ve suyu da ekleyip sürekli karıştırarak kaynatın. Beş dakika pişince ocaktan alın. Pastırmaları ince ince kıyıp tereyağında iki dakika kavurun. Çorbanın üzerine pastırmaları koyarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.