YAZARA MAİL GÖNDER Ispanaklı hindi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Etleri, ortasından kese şeklinde kesin. Kenarlarını kesmeden bıçağı ucuna kadar batırıp sağa sola oynatarak çıkarın. Gerekirse parmağınızla da genişletebilirsiniz. Ispanağı haşlayıp ince ince kıyın. Üzerine lor peynirini ve baharatları katıp karıştırın. Hazırladığınız harcı hindi göğsü etlerinin içine doldurun. Etleri fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine sıvı yağı sürün, arzu ettiğiniz baharatlarla tatlandırın. 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Dilimleyip servis tabağına alın. İnce dilimler halinde kesilmiş havuçla servis yapın.

MALZEMELER

2 parça hindi göğsü
1/2 kg ıspanak
100 gr. lor peyniri
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Süslemek için:
Havuç dilimleri

Bezeli pasta


Yumurta, şeker ve unu bir tencerede karıştırın. Yavaş yavaş sütü ilave edin. Orta ateşte, sürekli karıştırarak pişirin. Bir taşım kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Soğumasına yakın vanilyayı, tereyağını ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Kekleri meyve suyu ile ıslatın. Arasına ve üzerine kremayı sürün. Meyvelerle ve bezeyle süsleyin.

MALZEMELER

1 adet hazır pasta keki
4 su bardağı süt
3 adet yumurta sarısı
5 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı tereyağı
Meyve suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.