Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Güveçte türlü
300 gr. kuzu kuşbaşı
3 adet patates
1 adet kabak
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Maydanoz
Derin bir güveç tenceresinin altına etleri dizin. Üzerine tuz ve karabiber serpin. İri parçalar halinde doğranmış soğanı da ekleyerek yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. Sebzeleri dilediğiniz büyüklükte doğrayıp güvece ilave edin. Tereyağını ve salçayı ekleyerek kapağını kapatın. İster ocak üzerinde çok kısık ateşte, isterseniz 200 derece fırında pişirin.

Kayık börek
12 adet milföy hamuru
125 gr. beyaz peynir
1 çay bardağı ceviz içi
50 gr. sucuk
1 adet domates
2 adet biber
1 adet yumurta
Altı tane milföy hamurunu yağlanmış tepsiye dizin. Diğer hamurların ortasını dikdörtgen bir kalıpla açın. Peynir, ceviz ve sucuğu karıştırın. Milföylerin ortasına peynirli harçtan koyun. Ortası açılmış diğer hamuru üzerine kapatın. Üzerine doğranmış domates ve biberi yerleştirip hamurun kenar kısımlarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Bardak tatlısı
1 litre süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker Üzeri için:
10 kuru kayısı
6 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı vişne reçeli
Süt, şeker, un, nişasta ve pirinç ununu göz göz oluncaya kadar kaynatın. Ocaktan alıp vanilyayı katın ve soğumaya bırakın. Kayısıları bir tencereye koyup üzerine şekeri dökün ve pişirin. Püre yaptığınız kayısıların içine vişne reçelini ekleyip soğumaya bırakın. Bardaklara bir kat muhallebi, bir kat reçelli karışım olmak üzere kat kat dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA