YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Peynirli köfte
600 gr. kıyma
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı ketçap
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı galeta unu
1 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı hardal
100 gr. taze kaşar peyniri
Kimyon, kekik, tuz, karabiber
Kıyma, ketçap, rendelenmiş soğan, galeta unu, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve baharatları karıştırıp yoğurun. Harçtan irice köfteler yapıp az yağda iki yüzünü de kızartın. Kızarttığınız köfteleri daha sonra fırın tepsisine dizin ve 190 derecede 10 dakika pişirin. Peyniri küçük parçalar halinde doğrayıp köftelerin üzerine paylaştırın ve beş dakika daha fırında tutun.

Acılı sarımsaklı pide
2 su bardağı un
1 çay bardağı su
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz ve taze nane
Kekik, pul biber, karabiber
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
4 diş sarımsak
Un, tuz ve suyla yumuşak bir hamur yapıp 15 dakika dinlendirin. Daha sonra bezelere ayırıp tek tek açın. Yeşillikleri ince ince kıyıp ezilmiş sarımsak, salça ve baharatlarla harmanlayın. İç harcı, açtığınız hamurların üzerine paylaştırtıp kapatın. Üzerine sıvı yağ gezdirip fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.