YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Beşamel soslu karnabahar
1 adet karnabahar
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kırmızıbiber
Karabiber
Tuz
Karnabaharı haşlayıp süzün. Unu yağda kavurun. Üzerine sütü ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Tuzu ekleyip ocaktan alın. Kaşar peynirinin yarısını sosa ilave edin. Yağlanmış küçük fırın kaplarına karnabaharı paylaştırın. Beşamel sosu yayıp kalan peyniri serpin. Üzerine karabiber ve kırmızıbiber serpin. Fırına koyup peynir eriyene kadar pişirin.

Boş börek
2 su bardağı un
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı sirke
1/2 çay kaşığı tuz
100 gr. tereyağı
Bir kabın içinde unu ve tuzu harmanlayıp üzerine yavaşça suyu ekleyin ve yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Daha sonra bezelere ayırıp her bir bezeyi açın. Üzerine bolca eritilmiş yağ sürüp rulo yapın ve 20 dakika kadar buzdolabında bekletin. Hamuru dolaptan çıkarıp tekrar açın, üzerine yağ sürüp rulo yapın. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.