YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Sebzeli somon
400 gr. somon
2 adet kabak
2 adet kırmızı dolmalık biber
2 adet patates
2 adet domates
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 adet limonun suyu
Dolmalık kırmızı biber ve kabakları iyice yıkayıp ince ince dilimleyin. Bu arada patateslerin kabuklarını soyup aynı incelikte doğrayın. Domatesleri de halka halka doğrayın. Sarımsakları soyup kıyın. Tüm sebzeleri kapaklı bir fırın kabının içine sırayla yerleştirin. Üzerine kıyılmış sarımsağı ekleyin. Bu sebzelerin üzerine limon suyu ve zeytinyağını döküp üzerine somon dilimlerini dizin ve kapağını kapatın. 200 derecedeki fırında üzeri kapalı olarak pişirin.

Kuru kayısı peltesi
1 su bardağı kuru kayısı
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 adet portakal suyu
1 çay bardağı süt
Akşamdan suya koyduğunuz kayısıları püre haline getirin. Üzerine portakal suyunu, sütü, şekeri ve nişastayı ekleyip karıştırın. Tencereyi ocağın üzerine alıp sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşan kayısı peltesini kaplara alıp üzerine vanilya serpip kuru kayısı dilimleriyle süsleyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.