YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Dereotlu kaymaklı çörek
2 adet yumurta
120 gr. tereyağı
1.5 su bardağı mısır unu
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı kaymak
1/2 demet dereotu
2 çorba kaşığı yoğurt Üzerine:
3 çorba kaşığı mısır unu
Yumurta, yoğurt ve tereyağını karıştırın. Üzerine kaymak, mısır unu ve unu ekleyip yoğurun. Kabartma tozu, karbonat ve kıyılmış dereotu ekleyip yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Elinizle kopartıp yuvarlaklar yapın. Üzerine bir miktar mısır unu serpip 190 derecedeki fırında pişirin.

Peynir topları
100 gr tulum peyniri
50 gr. beyaz peynir
1 kutu labne peyniri
1 çay bardağı tane haşhaş
1 demet kıyılmış maydanoz
Beyaz peyniri ve tulum peynirini ezin. Labne peyniriyle karıştırıp yoğurun ve elinizle toplar yapın. Buzdolabında 20 dakika bekletin. Kıyılmış maydanozu ve tane haşhaşı bir kabın içine alın. Topların yarısını maydanoza, yarısını haşhaşa bulayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.