YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Pancarlı patates salatası
1/2 kg. pancar turşusu
6 adet haşlanmış patates
6 adet haşlanmış havuç
1 su bardağı mayonez
2 çorba kaşığı yoğurt
Yuvarlak bir kalıba ince bir naylon serin. Pancar turşusunu rendeleyip naylonun içine koyun. Haşlanmış patatesleri ezin. Mayonezin yarısı ve bir çorba kaşığı yoğurdu patateslerle karıştırıp pancarın üzerine dökün. Haşlanmış havuçları rendeleyip, mayonezin diğer yarısı ve kalan yoğurt ile karıştırıp, patateslerin üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletin. Servis tabağına ters çevirip, üzerindeki naylonu yavaşça çekin.

Kremalı kraker
150 gr. tereyağı
2 su bardağı un
100 gr. taze kaşar peyniri
1 su bardağı çiğ krema
1 çorba kaşığı tuz
Unu ve yağı elinizle ufalayın. Rendelenmiş peyniri üzerine ekleyip karıştırmaya devam edin. Son anda çiğ kremayı üzerine ekleyip yumuşak bir hamur yapın. 20 dakika kadar dolapta dinlendirip ince bir şekilde açın ve karelere kesin. Üzerine susam ve çörek otu serpip 200 derecede fırında 20 dakika kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.