YAZARA MAİL GÖNDER Etli kuru bamya

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Bamyaları ipleri ile birlikte bir bezin arasına koyup ovarak dikenlerini temizleyin. Üzerine iki parmak geçecek kadar su koyup 10 dakika kaynatın. Üzerine soğuk su ekleyip beş dakika bekletip süzün. Doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Eti ekleyip, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Doğranmış domatesleri ekleyip soteleyin; et suyu ve limon suyunu katın. Bamyaları ipinden sıyırıp tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayıp 30 dakika pişirin.

MALZEMELER

1 su bardağı kuru bamya
250 gr. kuşbaşı et
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
3 adet domates
5 su bardağı et suyu
1 adet limonun suyu
Tuz

Peynirli pasta

Pandispanyayı dikdörtgen şeklinde kesin. Kahveyi sıcak suyla karıştırıp keki ıslatın. Un, yumurta sarısı, şeker ve sütü kaynatın. Koyulaşınca ocaktan alıp peynirleri ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Krema ılınınca ıslattığınız kekin arasına ve üzerine sürüp dolapta bekletin. Üzerine de kakao serperek servis yapın.

MALZEMELER

1 adet sade pandispanya
2 paket labne peyniri
2 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
5 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
100 gr. tuzsuz lor
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı sıcak su
3 çorba kaşığı neskafe

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.