YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Bal kabaklı tart
2.5 su bardağı un
1 yumurta
100 gr. tereyağı Kreması için:
500 gr. bal kabağı
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
8 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
Bal kabağını şekersiz pişirip ezin. Unu ve yağı kum gibi oluncaya dek ovalayın. Üzerine yumurta ve bir tutam tuz ekleyip yoğurun. Hamuru, tart kalıbına yerleştirip 200 derecedeki fırında pişirin. Süt, şeker, un ve yumurta sarısını çırpıp pişirin. Koyulaşınca kabakları ilave edip üç dakika daha pişirin. Ocaktan alıp, tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Fırından çıkan tartın üzerine soğumuş kremayı dökün. Hindistan ceviziyle süsleyin.

Gevrek tavuk
4 adet tavuk göğsü
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı soğan
1/2 su bardağı taze ekmek içi
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı kekik
Tavukların derilerini soyup yağlanmış tepsiye koyun. Soğanı rendeleyin. Sıvı yağı, limon suyunu, karabiberi, tuzu, kekiği ve soğanı iyice karıştırın. Bu karışımı tavukların üzerine döküp iyice harmanlayın. Ufalanmış ekmek içlerini üzerine serpin, elinizle bastırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.