YAZARA MAİL GÖNDER Buğday çorbası

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Bir gece önceden ılık suda bekletilmiş buğdayı süzüp üzerine suyu koyarak haşlayın. Ardından nohudu ekleyip 15 dakika daha pişirin. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, yoğurt ve unu çırpın. Çorbanın suyundan azar azar ilave ederek ılıtın ve karıştırarak çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayıp iki taşım daha kaynatın. Üzerine tereyağında yakılmış kırmızı biber ve nane gezdirin.

MALZEMELER
1 su bardağı buğday
3 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin
Tuz, kırmızıbiber, nane

Sodalı nuar

Bir tencereye etleri dizin. Üzerine de tuz, karabiber, defneyaprağı, iri parçalar halinde doğranmış soğan ve tarçını koyun, sodaları dökün. Tereyağını iri parçalar halinde üzerine ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak, çok kısık ateşte, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER

600 gr. nuar
2 çorba kaşığı tereyağı
2 şişe soda
1 adet soğan
1 adet kabuk tarçın
1 defneyaprağı
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.