YAZARA MAİL GÖNDER Kerevizli Ezogelin

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Rendelenmiş soğan, patates ve kerevizi tereyağında iki dakika kavurun. Üzerine salça, bulgur, pirinç ve mercimeği ilave edip karıştırın. Üzerine altı su bardağı sıcak su ekleyip 30 dakika pişirin. Ateşten alınca dereotunu ekleyip blender'da çekin. Limon suyu ekleyerek servis yapın.

4 KİŞİLİK
MALZEMELER
1 adet kereviz
1 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı pirinç
3 çorba kaşığı bulgur
1 adet soğan
1 adet limon
1 çay bardağı kırmızı mercimek
Tuz, karabiber
1/2 demet dereotu

SALEPLİ KURABİYE
Yumurta, tereyağı ve şekeri iyice çırpın. Kabartma tozu, toz salep, mahlep ve tarçını da ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur oluncaya kadar un ekleyin. Kıyılmış fındığı da ilave edip top top şekiller verin. 200 derecede 20 dakika pişirin.

6 KİŞİLİK
MALZEMELER
3 su bardağı un
200 gr. tereyağı
2 adet yumurta
300 gr. kıyılmış fındık
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı toz salep
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tarçın

ÜZÜMLÜ ETLİ PİLAV
Etleri, tereyağında beş dakika kavurun. Üzerine rendelenmiş soğan ve salçayı ekleyip beş dakika daha kavurun. Rendelenmiş domatesleri ve üç su bardağı kadar sıcak suyu koyup tencerenin kapağını kapatın ve beş dakika pişirin. Su kaynayınca üzümleri ve bulguru ekleyin. Kısık ateşte, hiç karıştırmadan 30 dakika pişirin.

6 KİŞİLİK
MALZEMELER
500 gr. dana kuşbaşı
2.5 su bardağı bulgur
2 adet domates
1 çay bardağı kuru üzüm
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.