Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mantarlı beşamelli güveç

2 patates
200 gr. mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
50 gr. kaşar peynir
200 gr. tavuk göğüs eti
2 dal biberiye
1 çorba kaşığı kekik
2 çorba kaşığı tane karabiberi
1 çorba kaşığı tereyağı
Unu tereyağında kavurun, üzerine sütü ekleyip püre haline getirin. Haşlanıp ezilmiş patatesi de ekleyip karıştırın. Mantarı tereyağında 10 dakika kavurup beşamel sosa ekleyin ve karıştırın. Üzerine baharat eklediğiniz tavuğu, tereyağında kavurup güveç kabına koyun. Üzerine beşamel sosu döküp rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 200 derecedeki fırında 20 dakika daha pişirin.

Acı soslu patates
1 çay bardağı çiğ krema
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı hardal
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Patatesleri kabuklarıyla yıkayıp, ikiye bölüp fırında pişirin. Fırından alıp içlerini oyun. Çıkan içi, tereyağı ve çiğ kremayla karıştırıp patateslere doldurun. Tekrar fırına koyup 10 dakika pişirin. Hardal, salça ve nar ekşisini çırpın. Patateslerin üzerine birer kaşık koyarak servis yapın.

Bayat ekmek keki
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı un
5 dilim bayat ekmek
1 paket labne peynir
1 portakalın suyu
1 paket kabartma tozu
Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın. Unu ve peyniri içine ekleyip çırpmaya devam edin. Portakal suyu, labne peyniri ve ufalanmış bayat ekmekleri içine dökerek son bir kez karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına döküp 180 derecedeki fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA