YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Sucuklu kuru fasulye
2.5 su bardağı kuru fasulye
2 soğan
3 diş sarımsak
3 sivri biber
100 gr. sucuk
2 çorba kaşığı biber salçası
2 domates
2 çorba kaşığı tereyağı
Akşamdan ıslatılmış kuru fasulyeyi süzüp üzerini geçecek kadar suda kaynatın. Soğanı tereyağında kavurup salça ve domates ekleyin. İçine fasulyeleri ekleyip bir güveç kabına aktarın. Sarımsak, sucuk ve sivri biberi ekleyin. Biraz su koyarak kapağını kapatın ve 180 derecedeki fırında bir saat pişirin.

Sıkma kısır
1.5 su bardağı ince bulgur
3 domates
5 dal taze soğan
Maydanoz, nane
2 çorba kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı salça
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 limon
3 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz, karabiber
Bulgura sıcak suy ekleyip şişmesini bekleyin. Soğanı, salça ekleyip yağda kavurun. Bulgurun içine katın. Yeşillikleri, domatesi, pul biberi de üzerine ekleyip karıştırın. Yağ, nar ekşisi ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Elinizle çiğ köfte gibi sıkın.

Çikolatalı kurabiye
3 su bardağı un
2 yumurta
1 çay bardağı damla çikolata
1 çorba kaşığı mısır nişastası
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya ve kabartma tozu
1.5 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı fındık
Sıvı yağ, yumurta, çikolata, nişasta ve tereyağını karıştırın. Üzerine pudra şekerini döküp karıştırmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu ve unu karışıma ekleyin. Elde ettiğiniz yumuşak hamurdan farklı şekiller kesip tepsiye dizin. Üzerine kıyılmış fındık serpin. Fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.