Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün Ne Pişirsem?

Sirkeli gevrek kurabiye
2 su bardağı un
150 gr. tereyağı
100 gr. kaşar peyniri
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı salça
1 paket kabartma tozu
Pul biber, kekik, tuz, çörekotu, susam
Unu ve yağı elinizle ufalayın. Rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta, salça, sirke, kabartma tozu ve baharatları ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Hamura istediğiniz şekli verip fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çörekotu ve susam serpin. 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin.

Kayısılı portakallı kereviz
15 adet kayısı
1 su bardağı portakal suyu
3 adet büyük boy kereviz l1 adet soğan l1 çay bardağı zeytinyağı l1 adet büyük boy havuç
1-2 dal kereviz yaprağı
Tuz
Piyazlık doğranmış soğan ve ortadan ikiye kesilmiş kayısıları zeytinyağında, soğanın kokusu çıkana kadar kavurun. Verev doğranmış havuç, iri doğranmış kereviz ve kereviz yaprağını koyun. Birkaç kez çevirdikten sonra portakal suyunu ilave edin. Tuzunu ayarlayın ve önce harlı, sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirip servis tabağına alın.

Kıymalı pişi
2 adet ekmek hamuru
1 yumurta
1 adet limon
1 su bardağı su
200 gr. kıyma
1 adet soğan
Kimyon, karabiber, tuz
Ekmek hamurunu, yumurtayla yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle açın. Kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları yoğurun. Açtığınız hamurların içine iç harcı koyup kapayın. Kızgın yağda kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA