Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ispanaklı börek

Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Ocaktan alıp içine kıyılmış ıspanakları ekleyin. Yufkaları tepsi büyüklüğünde kesin. Sıvı yağ, un, süt ve tuzu karıştırın. Bir adet yufkayı tepsiye yayın, üzerine sulu karışımdan sürün. Üzerine bir adet yufka koyup ıspanaklı harçtan yayın. Kalan yufkaları da aynı şekilde üstüne dizin. Üzerine kalan sulu karışımı dökün. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin

MALZEMELER

6 adet yufka
3 çorba kaşığı yoğurt
3 kaşık sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz İçi için:
1 adet soğan
1 kg. ıspanak
1/2 çay bardağı erimiş tereyağı

FESLEĞEN SOSLU HİNDİ
Hindi etini, rengi dönene kadar tereyağında soteleyin. Fesleğen sos için; tereyağı ve zeytinyağını bir tavada eritin. Dolmalık fıstıkları ilave edip kavurun. Kıyılmış fesleğen ekleyip karıştırın. Parmesan peyniri ve karabiber ilave edip ocaktan alın. Hindi etine sosu ekleyip servis yapın.

MALZEMELER

600 gr. hindi
1 çorba kaşığı tereyağı Fesleğen sos için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 paket dolmalık fıstık
1 demet fesleğen
Karabiber
Rendelenmiş parmesan

EV LOKUMU
Süt, şeker, un, nişasta ve pirinç ununu; kıvamı koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, vanilyayı ekleyip karıştırın. Muhallebiyi su ile ıslatılmış bir tepsiye boşaltın. Soğuyunca üzerine Hindistan cevizini serpin ve minik dilimler halinde kesin.

MALZEMELER

1 litre süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
100 gr. Hindistan cevizi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA