YAZARA MAİL GÖNDER Portakal soslu krep

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Krep için tüm malzemeyi çırpıp tel süzgeçten geçirin. Yağlanmış tavaya birer kepçe dökerek arkalı önlü pişirin. Portakallı sos için; malzemeleri bir tencereye koyun ve şeker eriyene kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra iki-üç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Kreplerin üzerine sosu gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER

1/4 su bardağı süt
2 adet yumurta
Vanilya
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
2 kahve fincanı un
Bir tutam tuz
1 kaşık sıvıyağ Sos için:
2 adet portakal suyu ve kabuğu
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı tereyağı

KUZU ETLİ PIRASA
Pırasaları temizleyip verev doğrayın. Soğanı tereyağında kavurun. Üzerine eti ekleyin ve suyunu salıp çekene dek kavurun. Pırasayı ekleyin, karıştırarak beş dakika kavurun. Biraz su ile açtığınız salçaları ilave edin. Tuz ve kişniş ekleyin. Bir-iki dakika kavurup malzemenin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Et ve pırasa yumuşayana dek pişirin.

MALZEMELER

1 kg. pırasa
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Bir tutam toz kişniş
Tuz

SEBZE ÇORBASI
Tereyağını eritin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun. Et suyu ve suyu ilave edip karıştırın. Küp doğranmış patates, havuç, kereviz, kıyılmış ıspanak, pirinç, mercimek ve baharatları katın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

MALZEMELER

2 adet patates
1'er adet havuç-kereviz
100 gr. ıspanak
1 kaşık tereyağı
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı et suyu
1 çay bardağı pirinç, yeşil mercimek
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.