YAZARA MAİL GÖNDER Peynirli pide

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Unu, mayayı ve tuzu harmanlayın. Üzerine ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur yapın, bezelere ayırıp 20 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamurları elinizle ya da merdaneyle açın. Süt, salça ve kekiği karıştırıp hamurların üzerine sürün. Rendelenmiş peynirleri, dilimlenmiş zeytini ve doğranmış biberi karıştırıp hamurların üzerine serpiştirin. 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

3 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 su barağı ılık süt İçi için:
50 gr. beyaz peynir
50 gr. kaşar peynir
10 adet zeytin
4 sivri biber
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı salça
Kekik

REÇELLİ UN KURABİYESİ
Sıvı yağ ve tereyağını iyice ezin. Üzerine pudra şekerini döküp karıştırın. Vanilya ve unu eleyip karışıma ekleyin. Hamuru unlanmış zeminde açın, kurabiye kalıplarıyla kesin. Kestiğiniz hamurların yarısının ortasını küçük bir kalıpla delin. Tepsiye dizip 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. İki kurabiyenin arasına kayısı reçelini sürüp yapıştırın ve üzerlerine pudra şekeri serpin.

MALZEMELER

3 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağı
1 paket vanilya
2 çay bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kayısı reçeli

HAVUÇLU ET SOTE
Eti, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine tereyağı ekleyip kavurmaya devam edin. Küp doğranmış domates ve havucu da ekleyip beş dakika daha kavurun. Tencereye biraz sıcak su ekleyin, tuz ve karabiberi dökün, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER

500 gr. sotelik et
2 adet domates
1 adet havuç
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.