Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pirinçli kayısı tatlısı

Kayısıları ve pirinci ayrı ayrı kaynatın. Pirinci, rendelediğiniz havucu, fındığı ve bir çorba kaşığı şekeri yoğurun. Harçtan küçük parçalar alıp yuvarlayın. Kayısıların içine hazırladığınız pirinçli topları koyup fırın kabına dizin. Bir su bardağı su, karanfil ve kalan şekeri kaynatıp üzerine dökün. 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

1 kg. kuru kayısı
Yeteri kadar su
1 su bardağı pirinç
1 adet havuç
1/2 su bardağı dövülmüş fındık içi
1 su bardağı toz şeker
10 adet karanfil

PIRASALI PİRZOLA GÜVEÇ
Pırasaları iki santim uzunluğunda verev doğrayın. Tuz eklenmiş suya koyup yarı yarıya yumuşayana dek haşlayıp süzün. Patatesleri, soğanı, kerevizi ve domatesi doğrayın. Tüm malzemeyi geniş bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı ve baharatları ekleyip harmanlayın. Tüm malzemeyi bir güveç kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

3 adet pırasa
700 gr. kuzu pirzola
4 adet patates
1 adet büyük boy soğan
1 adet küçük boy kereviz
1 adet domates
4 dal taze kekik
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet defne yaprağı
Tuz, karabiber

MANTAR ÇORBASI
Taze soğanı ince kıyıp bir çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Unu kalan tereyağında rengi dönene dek kavurun. İnce doğranmış mantarı ilave edip kavurun. Su ekleyip kaynayana dek karıştırın. Kaynamaya başlayınca taze soğanı katın. Tuz ve köriyi ilave edip 10-15 dakika pişirin.

MALZEMELER

1 demet taze soğan
10 adet mantar
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
7 su bardağı ılık su ya da et suyu
Bir tutam köri
1 tatlı kaşığı tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA