Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Papaz yahnisi
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı tereyağı
1/2 kg. arpacık soğan
1 adet çubuk tarçın
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
6 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Eti, suyunu salıp çekene dek pişirin. Üzerine tereyağı ve temizlenmiş arpacık soğanları ilave edip beş dakika kavurun. Salçayı biraz suyla açıp tencereye ilave edin. Tarçını, tuzunu ve karabiberini koyun. Etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.

Cevizli patates salatası
6 adet patates
1/2 su bardağı ceviz
1'er adet kırmızı soğan ve biber
10 adet kornişon turşu
6 dal maydanoz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu lTuz
Patateslerin kabuklarını soyup haşlayın. Dövülmüş cevizi, kıyılmış maydanozu, piyazlık doğranmış soğanı, doğranmış kornişon turşuyu ve kırmızı biberi karıştırın. Soğuyan patatesi servis kabına alın. Üzerine cevizli karışımı ekleyip harmanlayın. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu küçük bir kapta karıştırın. Salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.

Bakla kızartması
500 gr. bakla
2 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
Tuz, karabiber
Baklaları temizleyip limonlu bol suda 20 dakika pişirin. Süzüp soğuk suya alın. İki dakika bu şekilde bekletip suyunu süzün. Un, tuz ve karabiberi harmanlayın. Baklaları una, çırpılmış yumurta sarısına ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA