YAZARA MAİL GÖNDER Kuru domatesli makarna

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kuru domatesleri 10 dakika haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Diğer taraftan makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını alıp kızdırın. Domatesleri ekleyip birkaç dakika sote edin. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine kuru domatesleri ekleyin. Hellim peyniri ve kıyılmış dereotu ilave ederek servis yapın.

MALZEMELER

15 adet kuru domates
1 paket makarna
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı hellim peyniri
5-6 dal dereotu
Tuz

MISIRLI REVANİ
Yumurtaları toz şekerle çırpın. Yoğurt, mısır unu, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı yağlanmış kalıba boşaltıp üzerine mısır serpin. 160 derece fırında 35 dakika pişirin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip kaynatın. Tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Üzerini mısırla süsleyin.

MALZEMELER

1 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı konserve tane mısır
4 adet yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya
2 çorba kaşığı zeytinyağı Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
1/2 limonun suyu

PAZILI BİFTEK SARMASI
Pazı yapraklarını yıkayıp kaynamış suda bir dakika bekletip çıkarın. Dövülmüş eti yaprağın üzerine koyun. Etin ortasına piyazlık doğranmış bir parça soğan ve küçük bir dilim dil peyniri koyup sarın ve tencereye dizin. Üzerine rendelenmiş domates, margarin, su ve baharatları ekleyip pişirin.

MALZEMELER

4 pazı yaprağı
4 adet ince dövülmüş biftek
1/2 soğan
2 domates
30 gr. dil peyniri
1 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.