YAZARA MAİL GÖNDER Etli türlü

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kuşbaşı kuzu eti, kıyılmış soğan, dilimlenmiş havuç, patates, kabak, alacalı soyulup dilimlenmiş patlıcan, doğranmış kırmızı ve dolmalık biberi tencereye koyun. Üzerine defne yaprağı, toz şeker ve zeytinyağını koyun. Sebzeler biraz yumuşayınca kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu ve tuz ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

MALZEMELER

300 gr. kuzu eti
1 soğan l l 2'şer adet havuç, patates, kabak, patlıcan, kırmızı biber, dolmalık biber
2 defne yaprağı
1 çay kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı zeytinyağı
4 dal taze soğan
6'şar dal maydanoz ve dereotu
Tuz

ELMALI TART
Tereyağını eritin, üzerine kabukları soyulup küp doğranmış veya rendelenmiş elma, limon suyu, kuşüzümü, toz şeker, ceviz ve tarçını ekleyerek iki-üç dakika soteleyin. İki adet yufkayı üst üste koyun, dört adet üçgen kesin. Elmalı harcı üçgen yufkaların üzerine pay edin ve kalın sigara böreği sarar gibi sarın. Uç kısmını su ile ıslatarak yapıştırın ve önlü arkalı kızartın. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

MALZEMELER

4 adet büyük boy elma
1 çorba kaşığı tereyağı
1/2 limonun suyu
1 çorba kaşığı kuşüzümü
3 kaşık toz şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
4 adet yufka

ZEYTİNYAĞLI BAKLA
Baklayı yıkayıp, temizleyin. Zeytinyağını tencereye koyun. Üzerine sıra ile bakla, kıyılmış soğan, dereotu ve toz şeker ekleyip 10 dakika pişirin. Ayrı bir yerde un, su, limon suyu ve tuzu iyice çırpıp yemeğin üzerine gezdirin. Bakla yumuşayana dek pişirin.

MALZEMELER

1 kg. bakla
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
2 dal dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
1/2 limon
1 çay kaşığı tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.