YAZARA MAİL GÖNDER Arpacık soğanlı yahni

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Eti yıkayıp bir tencereye alın. Suyunu salıp çekene kadar, kapağı kapalı olarak pişirin. Üzerine soyulmuş soğan, tereyağı ve salçaları ekleyin. Birlikte beş dakika soteleyin. Soğanların üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Et yumuşayıncaya kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanoz ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Birkaç dakika daha pişirin.

MALZEMELER

400 gr. arpacık soğan
400 gr. kuşbaşı kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1/2 çorba kaşığı biber salçası
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber

ARMUTLU FINDIKLI KEK
Yumurta ve şekeri beş dakika çırpın. İçine sıvı yağ, süt, fındığı ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Boza kıvamında bir karışım olunca yağlanmış, unlanmış kek kalıbına boşaltın. Armutları soyup küp şeklinde doğrayın ve içine ekleyin. 170 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.

MALZEMELER

4 yumurta
4 adet armut
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağı
1 su barağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 limon suyu
Kıyılmış fındık

ISPANAKLI BÖREK
Unu, yoğurdu, tuzu ve suyu yoğurun, 15 dakika dinlendirin. Hamuru ince açın. Yeşillikleri ince ince kıyın, peynir ve yoğurtla karıştırın. Hamuru tepsiye yerleştirin. İç malzemeyi üzerine dökün, kenarları büzerek kapatın. 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
2 su bardağı un
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı yoğurt
1/2 çay kaşığı tuz l 1/2 demet taze soğan
1 demet ıspanak
3 çorba kaşığı yoğurt
1/2 demet maydanoz ve taze nane
4 çorba kaşığı çökelek peyniri
Kırmızı pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.