YAZARA MAİL GÖNDER Baklalı tavuk dolması

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Tavukları hafifçe dövüp tamamen ayırmadan cep şeklinde kesin. Baklayı ince ince kıyın. Kırmızı biberi küp küp doğrayın. Bakla, kırmızı biber, ufalanmış peynir, kıyılmış dereotu, maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırıp tavukların içine doldurun. Açılmasını önlemek için kürdanla tutturun. Zeytinyağında kızartın. Üzerine suyu ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

300 gr. bakla
4 adet tavuk göğsü
1 su bardağı beyaz peynir
1 adet kırmızı biber
1/2'şer demet dereotu ve maydanoz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 çay bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, pul biber

Tulumba tatlısı

Şerbet için; su ve şekeri kaynatıp limon suyu ekleyin. Suyu, yağı ve şekeri bir tencereye koyun. Şeker eriyince içine unu ekleyip kaşıkla ezerek hamur haline getirin. Ilınınca yumurtaları ekleyip hamura yedirin. İrmik ve nişastayı da ekleyip karıştırın. Sıkma torbasındaki hamuru, tavadaki soğuk yağın içine sıkıp yavaşça pişirin ve şerbete atın.

MALZEMELER

2 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
2.5 su bardağı un
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı nişasta
Şerbeti için:
2 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1/2 limon suyu

Nohutlu pilav

Bezelyeleri çok az suyla 10 dakika kadar pişirin. Yağı eritin, pirinci ve nohudu ekleyin, fazla kavurmadan suyunu dökün. 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Bezelyeyi üzerine ekleyip karıştırın. 10 dakika kadar demlendirip servis yapın.

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.