YAZARA MAİL GÖNDER Kereviz püreli pirzola

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Soğan ve sarımsağı mutfak robotunda kıyın. Üzerine rendelenmiş çiğ kerevizi ve haşlanıp ezilmiş patatesi ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak yoğurdu da ekleyin. Etlerin üzerine zeytinyağı ve baharatları döküp 15 dakika dinlendirin. Yağsız tavada iki yüzünü de pişirin. Sosla birlikte servis yapın.

MALZEMELER

6 adet pirzola
1 adet soğan
4 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet kereviz
1 adet patates
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber, kekik, karabiber, tuz

KAYMAKLI LİMONLU PUDİNG
Unu tereyağında kavurun. Daha sonra üzerine sütü ve şekeri ekleyip karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan aldığınız karışımın içine vanilyayı ekleyip çırpın. Biraz ılınınca kaymağı ve limon suyunu ekleyip mikserle beş dakika çırpın. Muhallebiyi küçük kaplara paylaştırın. Üzerine karamalize olması için biraz şeker serpip fırında beş dakika kızartın. Üzerine bol tarçın serperek servis yapın.

MALZEMELER

200 gr. kaymak
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya
1 çorba kaşığı tarçın
2 adet limonun suyu

KAPARİLİ MAKARNA
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Bir tencerede tereyağını eritin, üzerine peyniri ve domatesi koyup pişirin. Üzerine makarnayı döküp karıştırın. Üzerine kaparileri dökerek servis yapın.

MALZEMELER

1/2 paket makarna
1 çay bardağı kapari
2 adet taze soğan
150 gr. beyaz peynir
2 çorba kaşığı tereyağı
6 adet minik domates

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.