Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Üzümlü burgu ekmek

Mayayı, ılık sütün içinde beş dakika bekletin, yumurta, yoğurt, tuz ve un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun ve 10 dakika dinlendirin. Hamuru unlanmış tezgah üzerinde ince açın. Suda beklemiş olan üzüm, kıyılmış ceviz ve susamı karıştırıp hamurun ortasına yerleştirin. Rulo yapıp gül böreği gibi sarın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. 190 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

3 çorba kaşığı yoğurt
10 gr. kuru maya
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta
2.5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

İÇİ İÇİN:
1 çay bardağı susam
100 gr. kuru üzüm
1 su bardağı ceviz

FASULYE KAVURMASI
Rendelenmiş soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine doğranmış fasulye turşusunu ekleyin ve 10 dakika daha kavurun. Sirke, sarımsak ve pirinci de ekleyin. Kapağını kapatıp 20 dakika daha kendi suyu ile pişirin. Ilık olarak servis yapın.

MALZEMELER

1 kilo fasulye turşusu
2 adet soğan
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç

TOP MANTI
Un, süt, yumurta ve tuzu yoğurup sert bir hamur yapın. Bir kaba biraz un koyun. Hamurdan minik toplar koparıp unun içine atın. Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi yoğurup minik toplar yapın ve unun içine atın. Hamur toplarını ve kıymalı topları tuzlu suda haşlayın. Sarımsaklı yoğurt ve nane ile servis yapın.

MALZEMELER

1 adet yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

İÇİ İÇİN:
200 gr. kıyma
1 adet soğan
Un
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA