YAZARA MAİL GÖNDER Enginar yatağında semizotu

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Enginarları limonla ovup tencereye dizin ve üzerine toz şeker, su, tuz ekleyip 20 dakika haşlayın. Yarım ay şeklinde doğranmış soğan ve jülyen kesilmiş havucu zeytinyağında beş dakika soteleyin. Üzerine kıyılmış semizotunu katıp üç dakika daha soteleyin. Kıyılmış zeytin, sarımsak, limon suyu ve tuz ekleyip karıştırın ve enginarların üzerine pay edin.

MALZEMELER

4 adet enginar
1 demet semizotu
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 adet havuç
8-10 adet siyah zeytin
1 diş kıyılmış sarımsak
Tuz

BEZELYELİ TAVUK DOLMASI
Tavukların içlerini elinizle bastırarak açabildiğiniz kadar açın. Bezelyeleri haşlayın. Rendelenmiş soğan, küp doğranmış domates, mısır, ezilmiş sarımsakları yağda beş dakika kavurun. Bezelyeleri de ekleyip baharatlarla tatlandırın ve bu karışımı tavuk kalçanın içine doldurup kürdanla tutturun. Bir fırın kabına alıp üzerine çok az su koyun ve erimiş tereyağı sürüp 180 derecede pişirin.

MALZEMELER

2 adet tavuk bütün kalça
1 su bardağı bezelye
1 adet soğan
2 adet domates
1 çay bardağı konserve mısır
2 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
1 demet dereotu
Taze kekik
Biberiye
Tuz
Karabiber

CEVİZLİ UNSUZ KURABİYE
Şeker ve yumurtayı çırpın. İçine nişasta, erimiş tereyağı ve ince kıyılmış cevizi ilave edin. Son olarak kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin. Yağlanmış kalıba kaşık kaşık yerleştirin. 180 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

2 yumurta akı
1 yumurta
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
4 çorba kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
Vanilya
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.