YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Mantar çorbası
2 çorba kaşığı yulaf ezmesi
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 diş sarımsak
150 gr. mantar
1'er çay kaşığı biberiye, kekik, tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yulafları bir gece önceden yarım bardak suyla ıslatın. Yağ hariç tüm malzemeyi blenderden geçirin. Ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca tuz, kekik ve biberiyeyi koyun. Tencereyi ocaktan alın. Zeytinyağını katıp servis yapın.

Soğan kızartması
24 adet arpacık soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çay bardağı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
Temizlenmiş soğanları tereyağında 20 dakika sote edin. Un, zeytinyağı, yoğurt, yumurta ve tuzu yoğurun. Gerekirse biraz su ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamurdan küçük bir ceviz kadar parçalar kopartarak avucunuzda yuvarlayın. Ortasını açıp bir adet soğan yerleştirip kapatın. Galeta ununa buladıktan sonra kızartın.

Güveçte kumpir
4 adet patates
50 gr. tulum peyniri
50 gr. kaşar peynir rendesi
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
1 adet domates
2 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı hardal
1 çay bardağı süt
Patatesleri küp küp doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine sütü döküp 10 dakika kaynatın. Patatesleri ocaktan alın ve tereyağı ekleyip karıştırın. Tulum peyniri ve domates ilave edip, üzerine rendelenmiş peyniri serpin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Ketçap ve hardalı karıştırarak üzerine dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.