Bir kapta unu ve tuzu harmanlayın, üzerine azar azar su ekleyerek yumuşak bir hamur yapın ve 15 dakika dinlendirin. Daha sonra bezelere ayırıp her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açın. Kıyılmış yeşilliklerle peyniri harmanlayın. Açtığınız hamurlara iç malzemeyi paylaştırıp yarım ay şeklinde kapatın. Sıvı yağda kızartın.
MALZEMELER
2 su bardağı un
1 çay bardağı su
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 taze nane
4 çorba kaşığı lor peyniri
DEREOTU ÇORBASI
Sıvı yağı kızdırın. Soğan ve sarımsağı yağda kavurun. Üzerine unu ekleyip hafifçe kavurun. Tavuk suyunu ve sütü azar azar ilave edin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın. Dereotunu ince kıyıp çorbaya ilave edin. Beş dakika daha pişirip limon suyunu katın.
MALZEMELER
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş dövülmüş sarımsak
1 kahve fincanı un
3 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı süt
2 demet dereotu
Tuz, karabiber
1/2 limonun suyu
TAVUK SALATASI
Tavuk etini ve pirinci ayrı kaplarda haşlayıp, soğumaya bırakın. Mantarları limonlu suda haşlayın. Taze soğanı ince kıyın. Tavuk etini ufak parçalara ayırın. Pirinç, tavuk eti, mantar ve taze soğanı servis tabağına alıp, karıştırın. Limon suyunu ekleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 çay bardağı pirinç
1 adet tavuk göğüs eti
1 adet taze soğan
4 adet mantar
1 tatlı kaşığı limon suyu