YAZARA MAİL GÖNDER Bezelyeli mantarlı makarna

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Makarna ve bezelyeyi tuzlu suda haşlayıp süzün. Kıyılmış soğan ve mantarı tereyağında soteleyin, salçayı ekleyip biraz daha kavurun. Ardından bir su bardağı sıcak su ilave edip üç dakika kaynatın. Karışımı makarnayla harmanlayıp servis yapın.

MALZEMELER

2 su bardağı makarna
1 su bardağı bezelye
7 adet mantar
1 çorba kaşığı salça
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

HAMURLU DALYAN KÖFTE
Kıyma, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek, rendelenmiş soğan, bir adet yumurta ve baharatları yoğurup tepsiye yayın. Haşlanmış iki adet yumurtayı dilimleyip köftenin ortasına dizin. Haşlanıp doğranmış havuçları ve bezelyeyi serpiştirin. Köfteyi rulo yapıp yufkaya sarın. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp çörekotu serpin. 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

1 kg. kıyma
1 adet soğan
4 dilim bayat ekmek
4 adet yumurta
1 su bardağı bezelye
3 çorba kaşığı salça
1 adet havuç
2 adet yufka
Tuz, karabiber, kekik

ÇİLEKLİ TART
Bisküvileri ufalayın. Pudingi sütle pişirin. Jöleyi sıcak suda açın, soğuk suyu ekleyerek karıştırın ve pudinge ilave edin. Çilekleri robotta püre haline getirin, pudingle karıştırıp ıslatılmış kaselere paylaştırın. Üstlerine bisküvileri pay edin. Buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

MALZEMELER

2 paket yulaflı bisküvi
2 su bardağı süt
1 paket çilekli puding
1 paket çilekli jöle
2 çay bardağı sıcak su
2 çay bardağı soğuk su
500 gr. çilek

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.