Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Etli domates dolması

Domateslerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesin. İçlerini bir kaşıkla çıkarıp tuz serpin. Kıyma, kıyılmış soğan, pirinç, bir çorba kaşığı salça, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın, domateslere paylaştırıp kapaklarını kapatın. Kalan salçayı sıvı yağda kavurun, üzerine domatesleri yerleştirin. Domateslerin yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyerek pişirin.

MALZEMELER

6 adet domates
250 gr. kıyma
1 adet soğan
1/2 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı salça
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber

PORTAKALLI KURABİYE
Yumurtaları ve toz şekeri çırpın. Portakalın kabuğunu rendeleyip, oda sıcaklığında margarin ve yoğurtla birlikte karışıma ilave edip çırpmaya devam edin. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamuru düz bir zeminde açıp değişik kalıplarla şekiller çıkarın. Tepsiye dizip üzerine toz şeker serpiştirin. 170 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
125 gr. margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet portakal
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

KAYISILI FISTIKLI PİLAV
Dolmalık fıstığı rengi dönene kadar kavurun. Pirinci ve tereyağını ilave edin, tereyağı eriyene kadar kavurun. Kıyılmış kayısıyı ekleyin ve bir-iki dakika daha kavurup su ve tuzu katın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

MALZEMELER

15-20 adet kuru kayısı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak su
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA