YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Elmalı turta
3.5 su bardağı un
250 gr. tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
3 çorba kaşığı soğuk su İçi için:
4 adet elma
1 çay bardağı ceviz
3 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 adet karanfil
Elmaları rendeleyip bir tavanın içine alın. Üzerine şeker, dövülmüş karanfil ve tarçın ekleyip karıştırın. Elmaların rengi dönünceye kadar kavurun. Cevizi ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Hamuru için gereken malzemeleri bir kabın içinde yoğurun. Hamurdan üzeri için bir parça ayırın ve kalan hamuru bir kabın tabanına yayın. Elmalı harcı da üzerine dökün. Kalan hamuru üzerine döşeyin. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.
Mantarlı kabak
4 adet kabak
1 su bardağı doğranmış mantar
2 adet kırmızı dolmalık biber
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 soğan
1/2 demet dereotu
1 çorba kaşığı kuş üzümü
Mahlepli ekmek
Kabakları ortadan ikiye bölüp içlerini oyun. Üzerine zeytinyağı sürüp 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin. Soğanı, mantarı ve biberi beş dakika kavurup kıyılmış sarımsak ve dereotunu ekleyin. Su ilave ederek karıştırın ve kabakların içlerine paylaştırıp 20 dakika pişirin.

Mahlepli ekmek
5 gr. yaş maya
1 bardak süt
1 yumurta
3 kaşık yoğurt
1 çorba kaşığı mahlep
3 su bardağı un
Çörek otu, susam
Tuz
Mayayı ılık sütte beş dakika bekletin. Üzerine yumurta, yoğurt, tuz, mahlep ve un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirip elinizle yuvarlak ekmekçikler hazırlayın. Tepsiye dizip yumurta sarısı sürün. Susam ve çörek otu serpin. 190 derecede pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.