Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Mayalı simit
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı maya
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
2.5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su Üzeri için:
1 çay bardağı kavrulmuş susam
3 çorba kaşığı çörek otu
Şeker, maya, zeytinyağı, yumurta ve ılık suyu karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin. 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartıp uzun çubuklar yapın, burkarak halka şekli verin. Halkaları önce suya batırın, daha sonra susam ve çörek otu karışımına bulayın. 200 derecedeki fırında pişirin.

Üzümlü havuçlu pilav
2 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 adet havuç
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet küçük soğan
Tarçın, tuz, karabiber
Kuru üzümü 10 dakika ılık suda bekletin. Havucu rendeleyin. Eti kavurun. Üzerine tereyağı ve doğranmış soğan ekleyin. Soğanın rengi dönünce havucu ekleyin. Bir-iki dakika kavurup üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve et yumuşayana dek pişirin. Et yumuşayıp suyunu tamamen çekince, yeniden iki su bardağı sıcak su, kuru üzüm, tarçın, tuz ve karabiber ekleyin. Kaynamaya başlayınca pirinci ekleyin, suyunu çekene dek pişirin.

Bohça köfte
4 adet patlıcan
3 adet sivri biber
600 gr. kıyma
1 çay bardağı ceviz içi
100 gr. tulum peyniri
3 çorba kaşığı galeta unu
1 kırmızıbiber
Tane karabiber
Patlıcanları uzunlamasına dilimleyin. Kıyma, ceviz içi, galeta unu ve karabiberi karıştırın. İçine közlenmiş kırmızıbiberi küp küp doğrayıp harmanlayın. Karışımı patlıcana paylaştırıp rulo yapın. Açılmamaları için çöp şişlerle tutturun. Tepsiye dizip 200 derecede pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA