Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Çikolata kabında şokolla
200 gr. bitter çikolata
2 yumurta sarısı
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı kakao
5 çorba kaşığı şeker
2 paket vanilya
2 çorba kaşığı tereyağı
Çikolatayı benmari usulü eritin, bardak ve kaselerin dış kısmına bolca sürüp buzdolabına koyun, donunca kabı içinden çıkarın. Şokola için; tereyağı hariç tüm malzemeyi çırpın, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişin. Ocaktan alınca tereyağını ekleyerek iki dakika çırpın. Soğuyan şokolayı çikolata kaplarının içine boşaltıp reçelle süsleyin.

Milföyde köfte
500 gr. kıyma
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı hardal
6 yaprak milföy hamuru
Kıyma, rendelenmiş soğan, salça, hardal ve dilediğiniz baharatı yoğurun. İrice köfteler hazırlayıp yağda kızartın. Köfteleri milföy karelerinin içlerine bölüştürün, rulo şeklinde sarıp kürdanla tutturun. Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Fındıklı şekerleme
1 su bardağı fındık içi
1/2 su bardağı toz şeker
5 çorba kaşığı su
1 su bardağı pudra şekeri
Fındıkları havanda dövün. Su ve toz şekeri bir taşım kaynatıp ocaktan alın, içine fındıkları ilave edip karıştırın. Biraz soğuyunca pudra şekerini de ekleyip yoğurun, istediğiniz şekillerde şekerlemeler hazırlayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER