Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Akçaabat köftesi

Kıymaları karıştırıp bir tepsiye yayın ve hafifçe tuzlayın. Ezilmiş sarımsak ve ufalanmış ekmek içini koyup iyice yoğurun. Harçtan yaklaşık dört-beş santim çapında silindirler yapın. Silindirleri yan yana birbirine değmeyecek biçimde tepsiye dizin ve elle parçalar kopararak yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri tavada ya da ızgarada pişirin.

MALZEMELER

700 gr. dana ön but eti kıyması
300 gr. döş kıyması
5-6 diş sarımsak
4 dilim Trabzon ekmeği içi
1 adet domates
4 adet sivri biber

Çilek soslu kek

Eritilmiş yağ, yumurta ve şekeri çırpın. Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin, sütü ekleyin. Harcı kek kalıbına boşaltıp 175 derecedeki fırında pişirin. Üzerine reçeli sürün. Çilekleri, şekerle bir taşım kaynatıp nişasta ile sos kıvamına getirip kekin üzerine dökün.

MALZEMELER

150 gr. tereyağı
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
4 çorba kaşığı reçel
200 gr. çilek
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta

Soğanlı ciğer


Arpacık soğanları tereyağında renkleri dönene dek sote edin. Üzerine kuşbaşı doğranmış ciğeri ekleyin ve suyunu salıp çekene dek soteleyin. Dövülmüş sarımsak, kimyon, salça, tuz ve karabiber katın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip 20-25 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alın.

MALZEMELER

300 gr. arpacık soğan
1 adet kuzu ciğeri
2 çorba kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
5 dal kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA