YAZARA MAİL GÖNDER Yemek suflesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Ekmeği dilimleyip üzerine tereyağını sürün. Yumurta ve şekeri çırpıp üzerine dökün. Sıcak suyu kakaoyla karıştırın, rendelenmiş çikolata ve Hindistan cevizini katıp karıştırın ve ekmeklerin üzerine bolca dökün. Tepsiye dizip 170 derece fırında 20 dakika pişirin.

MALZEMELER

1 adet bayat ekmek
2 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
1.5 su bardağı süt
1/2 bardak şeker
1/2 bardak sıcak su
200 gr. kıyılmış çikolata
4 çorba kaşığı kakao

GÜVEÇTE PATLICAN
Patlıcanları doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Küp patatesleri ve ardından patlıcanları kızartın. Kıymanın üzerine biraz yağ ve kıyılmış soğanları da koyup birlikte kavurun. Doğranmış biber ve salçayı da ekleyip kavurun. Suyunu çekince baharatları ilave edin. Bir su bardağı sıcak su katıp bir taşım kaynatın ve küçük güveçlere paylaştırın. Üzerlerine domates ve biber dizip üstleri hafif kızarana kadar fırında pişirin.

MALZEMELER


1 kg. patlıcan
300 gr. kıyma
3 adet orta boy patates
2 adet kuru soğan
4 adet yeşil biber
2 adet domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber

SEMİZOTLU ÇORBA
Buğdayı yumuşayana kadar pişirin. Yoğurt, bir su bardağı su ve dövülmüş sarımsağı bir kapta çırpın ve buğdayın içine katın. Ayıklanmış semizotu yaprağını da ekledikten sonra karıştırın. Tuz ilave edip ocaktan alın. Üzerine tereyağında yakılmış pul biber gezdirip servis yapın.

MALZEMELER

250 gr. semizotu
1 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.