Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bademli tart

Un, yumurta, tereyağı, kabartma tozu ve vanilyayı hamur haline getirin, yağlanmış küçük tart kalıplarının içlerine bastırarak döşeyin. İçi için yumurta ve pudra şekerini çırpın. Üzerine çekilmiş fındık ve bademi ekleyip karıştırın, kalıptaki hamurun içine dökün. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.

MALZEMELER

1 adet yumurta
2.5 su bardağı un
100 gr. tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya

İÇİ İÇİN:
1 çay bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı çiğ badem

CEVİZLİ TEPSİ KÖFTESİ
Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Üzerine sirke, kıyılmış ceviz ve baharatları ekleyin, karıştırıp ocaktan alın. Bulgurun üzerine su serpin. Salça ve azar azar su ekleyin. Yoğurarak bulguru yumuşatın. Patatesi de ilave edip yoğurun. Bir tepsiye karışımın yarışını koyup yayın. Üzerine cevizli soğanı ekleyin. Kalan bulgurlu karışımı top top koyun ve bastırarak düzleştirin. Üzerine zeytinyağını gezdirin.

MALZEMELER

1/2 kg. köftelik bulgur
2 adet haşlanmış patates
2 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
Kimyon
Tuz, karabiber,

NOHUTLU PİLAV
Şehriyeyi tereyağında kavurun. Beş dakika sonra pirinçleri ilave edip beş dakika daha kavurun. Suyunu ve nohudunu koyduktan sonra tuzunu ilave edin ve pişmeye bırakın. 10 dakika sonra tencerenin kapağını açıp demlenmeye bırakın.

MALZEMELER

2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
5 çorba kaşığı arpa şehriye
1 su bardağı haşlanmış nohut
4 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA